Zpět na web DH servis Fórum o mikroprocesorech na dhservis.cz
Zkušenosti, rady a řešení problémů s mikroprocesory x51 a PIC


Komunikace s C35

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Fórum o mikroprocesorech na dhservis.cz -> Vše ostatní
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Mistr X.



Založen: 31.10.2006
Příspěvky: 3

 PříspěvekZaslal: út říjen 31, 2006 9:12 pm    Předmět: Komunikace s C35 Citovat Back to top

Pozdrav všem,
připojil jsem C35i k počítači přes převodník RS232/TTL, konektor telefonu jsem upravil podle schématu a pro komunikaci s telefonem jsem použil program Terminal. Ale telefon na jakýkoliv příkaz odpovídá ERRORem, i na základní AT. Nevím čím to může být, Terminal jsem myslím nastavil správně.
Předem děkuji za radu.
 
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dave
Site Admin


Založen: 28.2.2006
Příspěvky: 224
Bydliště: Strakonice

 PříspěvekZaslal: út říjen 31, 2006 11:31 pm    Předmět: Citovat Back to top

Zdravim, Baudrate, No handshaking, a prizpusobeni napetovych urovni je v poradku ?

DH
 
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Mistr X.



Založen: 31.10.2006
Příspěvky: 3

 PříspěvekZaslal: st listopad 01, 2006 5:40 pm    Předmět: Citovat Back to top

Dave napsal:
Zdravim, Baudrate, No handshaking, a prizpusobeni napetovych urovni je v poradku ?

DH

Nastavení Terminalu je v pořádku. Vyměnil jsem zenerku v konektoru mobilu a po stisku Connect se telefon ohlásil <00>. Ale po vyslání příkazu AT začal telefon vyhledávat síť a odpoveď nedorazila žádná. Na Vašich stránkách jsem o podobném problému četl, ale z textu jsem pochopil že se týkal komunikace mezi MT a procesorem. Nebo zapojení s tranzistory mám zkusit připojit i mezi počítač a MT? Děkuji za odpovědi.
 
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mistr X.



Založen: 31.10.2006
Příspěvky: 3

 PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2009 6:50 pm    Předmět: Citovat Back to top

Dave napsal:
Zdravim, Baudrate, No handshaking, a prizpusobeni napetovych urovni je v poradku ?

DH


Zdravím,
je to trochu divné, něco řešit opět skoro za dva a půl roku, ale tenkrát jsem to nerozchodil, tak jsem se vrhnul na jiné projekty a tohle zabalil do krabice a zahrabal do skříně.
Teď se k tomu opět vracím, ale víceméně mám stále stejný problém. Snažím se pro začátek komunikovat s telefonem přes PC. Telefon jsem zapojil přes převodník RS232/TTL, konektor jsem taky zapojil dle schématu včetně zenerovy diody. K vyslání příkazů opět používám program Terminál nastavený takto: baud rate 19200, data bits 8, parity none, stop bits 1, handshaking none. Ale opět telefon na každý AT příkaz odpoví errorem. Myslím, že problém je někde na "softwarové" úrovni, ale netuším kde.
Napsal by mi někdo, jak přesně mám napsat příkaz do terminálu? Co všechno musí obsahovat a jakou musí mít formu? Vše jsem si na stránkách přečetl a myslím, že to zadávám správně, ale je to momentálně jediné co mě napadá, že bych mohl dělat špatně, že by telefon příkaz vyhodnotil jako špatný.

Předem moc děkuji za všechny rady a odpovědi.
 
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kathi



Založen: 22.11.2014
Příspěvky: 1

 PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2014 5:20 am    Předmět: Citovat Back to top

Zdravim, pokud vím, tak Nokie nemají vlastní AT příkazy pro svoje ovládání, ale pracuje se tam s nějakými binárními daty .... v podstatě je s tím problém a vzhledem k tomu, že by se mně osobně vývoj pro Nokii nevyplatil (dnes se dá sehnat spolehlivý GSM modul za 1500-2000) jsem v tomto ohledu dál nepátral.
_________________
kathi
 
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dave
Site Admin


Založen: 28.2.2006
Příspěvky: 224
Bydliště: Strakonice

 PříspěvekZaslal: po prosinec 08, 2014 5:23 pm    Předmět: Citovat Back to top

Ehm...no ...jak to říct..... reagujete na příspěvek starý 5 let Smile
 
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Fórum o mikroprocesorech na dhservis.cz -> Vše ostatní Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.